Novska policija krivično procesuirala 26 osoba, a 12 prekršajno

Ilustracija

Službenici Uprave policije u Herceg Novom su tokom prethodna dva mjeseca podnijeli krivične prijave protiv 26 lica, dok će 12 osoba prekršajno odgovarati.

Hercegnovska policija je nadležnom državnom tužilaštvu podnijela 11 krivičnih prijava protiv 12 osoba zbog sumnje da su počinili privredni kriminal i pričinili materijalnu štetu od oko 110.000 eura.

Iz oblasti imovinskog kriminala policija u Herceg Novom je rasvijetlila osam krivičnih djela, od kojih je jedno iz prethodnog perioda i procesuirala pet osoba. Materijalna šteta tokom ovih nedjela iznosi oko 4.000 eura, a dio otuđenih predmeta je pronađen i vraćen vlasnicima.

Policija je tokom protekla dva mjeseca obavila i pretrese na više lokacija i tom prilikom je pronašla oružje u ilegalnom posjedu, kao i narkotike. Nadležnom tužiocu podnijete su tri krivične prijave zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, dok su zbog narkotika takođe podnijete tri krivične ali i tri prekršajne prijave.

Takođe, pripadnici Centra bezbjednosti Herceg Novi su zbog nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici podnijeli pet krivičnih prijava protiv pet osoba i devet prekršajnih prijava.

Jedna osoba će odgovarati za krivično djelo dječja pornografija.