Otklanjanje posljedica nevremena: Prijava problema na 19800

Foto: Služba za informisanje OHN

Službe i preduzeća u Herceg Novom su u stalnoj pripravnosti i konstantno na terenu, gdje pružaju pomoć građanima i otklanjaju posljedice nevremena koje je pogodilo grad.

Opština je oformila tim predstavnika komunalnih službi i preduzeća, koji su u stalnoj komunikaciji kako bi koordinisali aktivnosti.

Timom koordinira sekretar za komunalne djelatnosti, Vasilije Seferović, a čine ga načelnik Službe zaštite i spasavanja Zlatko Ćirović, načelnik Komunalne policije Zoran Bijelić, načelnica Službe za inspekcijske poslove Marija Bošković, direktor „Komunalno-stambenog“ Boris Seferović, direktorica „Vodovoda i kanalizacije“ Olivera Doklestić i direktor „Čistoće“ Milovan Benderać.

S obzirom da je i za predstojeći vikend najavljen crveni meteoalarm na sastanku u Vatrogasnom domu u Meljinama dogovoreno je da će, pored dežurnih, u službama i preduzećima biti organizovane i pripravne ekipe, kako bi što efikasnije radili na uklanjanju posljedica nevremena i odgovorili na pozive građana,

U Herceg Novom je juče palo oko 200 litara kiše po kvadratnom metru, što je zahtijevalo intervencije svih nadležnih službi i preduzeća. Najveći problemi nastali su na dijelu magistrale kod kružnog toka u Meljinama, u Zelenici kod „PKB“-a, kao i uz rijeku Sutorinu. Došlo je i do više odrona na putnom pravcu Meljine-Petijevići.

Komunalna preduzeća i službe biče su na terenu non-stop, postavljale vreće sa pijeskom, ispumpavali su vodu iz objekata i pružali pomoć građanima.

„Pratimo situaciju i organizujemo aktivnosti u skladu sa stanjem na terenu. Prognoze ukazuju da je pred nama vikend padavina jakog intenziteta i olujnog vjetra, ali sve službe su u pripravnosti i spremne da reaguju na probleme“, poručuje Vasilije Seferović.

Imajući u vidu najavu nepovoljnih vremenskih uslova, Seferović poziva građane na oprez, a posebno apeluje na vozače da budu pažljivi, jer može doći do odrona i otežanog odvijanja saobraćaja.

Upućuje građane da sve probleme na terenu prijave putem call-centra na broj 19800, nakon čega će one biti proslijeđene nadležnima ekipama na terenu.