Otvoreno rekonstruisano šetalište na Jazu

Umanjenjem tekuće potrošnje rukovodstvo JP Morsko dobro je realizovalo niz kapitalnih projekata tokom 2022. godine koji će unaprijediti stanje duž cijele obale, izmrđu ostalog i rekonstrukciju šetališta na Jazu II faza, vriejdnu oko 215.000 eura. Kroz prvu fazu uređena je pozadinu plaže Jaz koja je, kako ističu iz Morskog dobram na reprezentativnom nivou.

– Svjesni smo da turizam, kao jedna od najvažnijih privrednih grana države zahtjeva kontinuiranu brigu i ulaganje u zoni morske obale, stoga smo u saradnji kako sa Opštinom Budva, tako i sa ostalim primorskim opštinama koncipirali i započeli značajne kapitalne projekte. Takođe, očekujemo u narednih 10 dana realizaciju projekta “Parterno uređenje rive Pržno – najavio je direktor Javnog preduzeća“Morsko dobro “ Mladen Mikijelj, otvarajući šetalište na Jazu.

Rukovodilac Službe za uređenje i izgradnju Javnog preduzeća “Morsko dobro” Vukašin Mijatović kazao je da plaža Jaz zaslužuje ovaj važan projekat koje je Javno preduzeće realizovalo u relativno kratkom roku Projekti koji su predviđeni za 2022.godinu su od velikog značaja i veći dio ne uključuje samo sanacione projekte, već se radi o velikim kapitalnim investcijama.