Predškolci u posjeti Jadranu

Na poziv PVK Jadrana, proteklih dana ovaj klub posjetila su sva djeca predškolskog uzrasta iz vrtića „Naša radost“. Mališani iz Igala, Tople, Savine, Zelenike i Bijele su se upoznali sa bogatom istorijom i tradicijom kluba, načinom treniranja na bazenu, radom bazena i školom plivanja i vaterpola.

“Djeca su posjetila bazen koji je još uvijek pod balonom što je djeci pričinjavalo posebno zadovoljstvo i iznenađenje, kao i trofejnu salu kluba u kojoj se čuva oko 500 trofeja i plaketa koje su generacije Jadrnaša osvajali. Vrijedni treneri i uprava održali su malo predavanje u Trofejnoj sali Jadrana, dok su djeca vidno zaintresovana pažljivo slušala i postavljala pitanja” ističu iz PVK Jadran.

Predškolski uzrast je idealno vrijeme za početak bavljenja omiljenim sportom. Da bi se stiglo do nivoa vrhunskog plivača ili vaterpoliste, potrebno je mnogo rada. Ono odakle polazi jedan vrhunski plivač ili vaterpolista, je škola plivanja, kažu iz kluba.
„Jadranova škola plivanja” se sastoji iz tri dijela.
“U prvom se uči pravilan položaj tijela u vodi i disanje. Zatim se uče tehnike plivanja, a u posljednjoj dijelu se svrstavaju plivači koji znaju sve četiri tehnike plivanja. Iz tog trećeg dijela, u zavisnosti prema preferencijama i sklonostima, djeca se raspoređuju u plivačke ili vaterpolo sekcije”.

U sklopu posjete predškolaca klubu, za njih je obezbijeđen poseban progam upisa, koji pdrazumjeva mjesec dana besplatnog treniranja za sve predškolce koji se upišu u klub do 1. juna tekuće godine.

Za sve zainteresovane roditelje više informacija može da se dobiti kod trenerice škole plivanja Željke Ivičević na telefon 069 431 861.