Premijera predstave “Ludi novac”, komedija u pet činova

Predstava “Ludi novac”, velikog ruskog dramskog pisca, Aleksandra Nikolajeviča Ostrovskog, laureat je Međunarodnog pozorišnog festivala ‘Duga’ i nominovan za najvišu pozorišnu nagradu Sankt Peterburga ‘Zlatni sofit’ 2003-2004.

Tu komediju su izvodila mnoga pozorišta, a premijeru državnog pozorišta mladih iz Sankt Peterburga hercegnovska publika imaće prilike da pogleda, u okviru ovogodišnjeg Praznika mimoze, 3. marta.

Poznata po zapletu “ludog novca” i “ludog života”, ova predstava iz pet činova, ostaje prilično moderna.

Ostrovski je briljantni majstor zapleta. Njegova djela dodiruju apsolutno sve koji imaju sreće da ih upoznaju. Drama i groteska, satira i duboka filozofija, svaka od drama istaknutog pisca nosi svoj moral. Prema autoru, veliki novac je onaj koji dolazi brzo i koji istog trena odlazi ne zadržavajući se u džepovima.

Priča o fatalnim strastima i fatalnim kapitalima, o sekularnoj ljepotici, uključuje najneobičnije i najvirtuoznije zaplete, a slika mladog biznismena Savve Vasiljkova mnogima će se činiti ne samo zanimljivom, već i veoma poznatom.

Ko je savremeni “heroj našeg vremena” – neprincipijelni biznismen ili razuman poslovni rukovodilac?

Klasična interpretacija čuvene radnje Ostrovskog nesumnjivo će se svidjeti apsolutno svim gledaocima, obećavaju iz Državnog pozorišta mladih A.A. Brjantseva, iz Sankt Peterburga.

Režiju predstave potpisuje Aleksandar Kuzin, scenografiju – Mart Kitajev, Mi. Vorobeichik.

Predstava traje 3 sata i ima jednu pauzu.

Ulaz je slobodan, karte se preuzimaju na blagajni Dvorane Park.