Promocija knjige Tie Dožić “Prošlost mi nije dovoljna”

Još jedna zanimljiva promocija knjige u okviru 53. Praznika mimoze očekuje publiku večeras, u Dvorani Park, gdje će se publici predstaviti Novljanka Tia Dožić, sa knjigom “Prošlost mi nije dovoljna”.

„Knjiga Tie Dožić nastavlja pripovjedačku tradiciju, za koju je samo onaj život koji se može ispričati vrijedan življenja. Tekst se može čitati „kao ženska strana priče o životu“, integralno, u jednom dahu, ali i parcijalno „i tada svaka priča priča za sebe i ima svoju pouku, poruku, pedagoško i psihoterapeutsko dejstvo.“ Ovaj spis je i dokument o jednoj epohi, o jednom drugačijem doživljaju svijeta, odnosu prema životu“, kazala je mr Gordana Porobić Krcunović prilikom prvog predstavljanja knjige.

Bilo je to prošlog ljeta u bašti Kuće nobelovca Iva Andrića. I večeras će, u 19 časova, pored autorke, u ime izdavača , JUK Herceg festa, na promociji govoriti Porobić Krcunović, kao i Vitka Vujnović i Žana Ognjenović.

Tia Dožić je mudra, odmjerena i žena beskrajno vedrog duha. Titulu najbrže jugoslovenske plivačice osvojila je kao petnaestogodišnjakinja u Kranju 1959. godine, već naredne godine izabrana je za najbolju sportistkinju Crne Gore.

Disciplina i sportski duh su joj pomogli da sve životne prepreke uspješno savlada. Nakon završene Pedagoške akademije, Odsjek hemije i biologije u Nikšiću, dugo je radila kao nastavnica u Osnovnoj školi “Milan Vuković” u Herceg Novom, a po odlasku u penziju jedno vrijeme živjela je u Italiji. Majka je troje djece.