Prvi put u Herceg Novom međunarodni Energy dance festival

Foto: Plesni klub Fenix

Energy dance festival biće prvi put priređen u Herceg Novom od 20-29. maja u organizaciji I&K Centra Internacionalna Crna Gora i Plesnog kluba Fenix, a u partnerstvu sa Crea dance projekat Crna Gora.

Direktorica centra, Olivera Pustinjak Gumber, u razgovoru za naš portal kaže da je ovo plesni kamp i festival međunarodnog karaktera. Nastupiće mnoga poznata imena iz svijeta plesa, kao što su Luis Garmendia Tito i Juan, kao i hip hop plesači koji su pravili spotove sa Jenifer Lopez i Dua Lipu, a oni dovode svoje velike trupe.

– Festival je namijenjen svim uzrastima, svi pozitivno reaguju na ovaj događaj, koji je unikatan, ne samo u regionu, nego u Evropi. Ideja je vrlo značajna za naš grad, jer je namijenjena svima nama i svi bi trebalo da budemo uključeni kako bi ovo preraslo u događaj tradicionalnog tipa koji bi rastao i dešavao se redovno svake godine privlačeći turiste – smatra naša sagovornica.

Ciljeve koje su postavili organizatori Jovica Nikolić, Marija Karzon i Olivera Pustinjak Gumber su promocija plesova i animacija gostiju, kao i zdravi stilovi života, jer je ples energija koja privlači.

– Dovešćemo vrhunske plesne trupe, zatim organizovati plesne večeri i matinea, plesne animacije, salsu i tango, kao i fitness rekreaciju, seminare, radionice i prvenstva i kupove sa velikim brojem učesnika – kaže Pustinjak Gumber.

Tokom devet dana festivala biće raznovrstan program.

– Počinjemo salsom i zumbom, zatim slijedi nastup trbušnih plesačica, hip hop i break dance festival sa velikim trupama od 50 do 100 ljudi. Nastupiće i djeca iz novskih škola i vrtića sa plesovima. Zatim će se crnogorski klubovi predstaviti raznim plesovima, a na samoj završnici festivala biće gala veče u Hotelu ACD gdje očekujemo brojne predstavnike Vlada iz nekih država, privrednike političare, biznismene, predstavnike ambasada. Tada će nastupiti najbolji takmičari – najavljuje Pustinjak Gumber.

Na festivalu očekuju učesnike iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije, Slovenije, Engleske, Finske i Amerike.

Kako kaže naša sagovornica „ples je posebna energija koja daje svjetlost životu i radost ljudima, jer čak i oni koji ga ne vole kada čuju muziku i vide lijepe i atraktivne plesače moraju da odreaguju“.

Nadamo se da će i Novi odreagovati na ovaj festival kako zaslužuje. U nastavku pogledajte program.

 

Program

 

20.-23. maj Salsa Zumba vikend

23. maj Belly Dance battle

23.-27. maj HipHop & Break dance

25.-26. maj Susreti mladosti

27-28. maj Fitness vikend

29. maj Gala veče

Festival je podržala Opština Herceg Novi, hotel ACD, beach bar Peoples i Red bul.