Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjednici Kupa Crne Gore u Herceg Novom

Šahovski savez Crne Gore u saradnji sa ŠK Herceg Novi organizovao je pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i mladih Kup Crne Gore.

Elektroprivreda je, nakon četiri takmičarska dana i pet kola, do trofeja došla sa četiri pobjede i remijem sa ekipom Budućnosti 2:2.

Drugo mjesto pripalo je šahistima tivatske Mimoze, dok su bronzani šahisti Herceg Novog, koji su igrali bez svoj atri velemajstora.

Trofej je osvojila ekipa u sastavu velemajstor Boban Bogosavljević, intermajstor Luka Drašković, fide majstori Jovan Milović i Božidar Kisić i Vuk Miletić.

Prošlogodišnji osvajač Kupa, ekipa Mimoze, morala se zadovoljiti srebrenim medaljama.

Za ekipu su nastupali velemajstor Milan Draško, intermajstor i Dušan Lekić i Slaviša Milanović, te fide majstori Miloš Vlatković i Momcilo Raičević.

Za trećeplasirani tim Herceg Novog nastupali su Armin Mušović, Nebojsa Nikolić, Veljko Šćekić, Miomir Savić i Miodrag Ćeranić.

Šahisti podgoričke Budućnosti, koji su bili drugi favoriti po rejtingu, morali su se zadovoljiti četvrtim mjestom, a na diobu četvrtog mjesta plasirala se i ekipa Prosvjete iz Podgorice.

Učestvovalo je 12 ekipa, a igralo se po standardnom tempu i švajcarskom sistemu.

Pobjeda u meču ekipi donosila je tri, a neriješen ishod bod.

Premijer liga na programu je od 9. do 16. jula.

Izvor: MINA