SPKD: Nagrađeni osnovci na svetosavskom konkursu

Na ovogodišnjem konkursu SPKD Prosvjeta u osnovnim školama u Boki kotorskoj, u čast i slavu Svetog Save učenici su na temu “Činiti dobro- da se dobrom vrati” mogli da pišu prozne i poetske radove.

Pristigli su radovi iz sve četiri hercegnovske osnovne škole, kao i iz kotorske “Narodni heroj Savo Ilić”, obavijetsili su iz SPKD Prosvjeta.

U konkurenciji pjesničkih radova za najbolji je proglašen rad Milice Kostić, učenice devetog razreda Osnovne škole “Dašo Pavičić”. Drugo mjesto pripada Milici Kovač, učenici devetog  razreda Osnovne škole “Narodni heroj Savo Ilić”.

U konkurenciji proznih radova najbolji rad je Krstine Tomašević, učenice osmog razreda Osnovne škole “Milan Vuković”.

Tri ravnopravne druge nagrade dijele: Mila Petrović, učenica sedmog razreda Osnovne škole “Orjenski bataljon” , Tatjana Vuković, učenica osmog razreda Osnovne škole “Ilija Kišić” i Lizaveta Kontratjuk, učenica sedmog razreda Osnovne škole “Dašo Pavičić”.

Radove je ocjenjivao tročlani žiri: prof. književnosti, književnik i knjižar, Nikola Malović, profesorica književnosti, Gordana Bulatović i književnica i slikarka, Snežana Vukićević Čvoro.

SPKD Prosvjeta pohvaljuje nastavnike koji su se posebno zauzeli za svoje učenike da bi pisali radove za svetosavski konkurs.

Nagrade će učenicima biti uručene na svetosavskoj akademiji 27 januara, u Dvorani “Park”, u 19 časova.