Turoperatori iz Velike Britanije oduševljeni Crnom Gorom i Herceg Novim

Foto: TOHN

Grupa turoperatora iz Velike Britanije bila je u studijskoj posjeti Crnoj Gori od 14 -18. juna, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore

Riječ je o predstavnicima sedam vodećih britanskih turoperatora specijalizovanih za avanturistički turizam: Stubborn Mule Travel, Explore, TravelLocal, Responsible Travel, Discover The World, Essential Lifestyle i Not In The Guidebooks.

Oni su juče posjetili Herceg Novi, a domaćin je bila Turistička organizacija grada. Organizovan im je obilazak zaleđa, posjeta crkvi Sv. Ilije na Ublima kao i selu Žlijebi.

“Moja kompanija se bavi organizacijom putovanja za porodice. Nakon što smo čuli da Crna Gora ima mnogo toga da ponudi, naročito u planinskim predjelima gdje se može uživati u prirodi, odlučili smo da dođemo i posjetimo Crnu Goru. Najviše me iznenadila ljepota Crne Gore, svakog dana smo imali različite aktivnosti i čini mi se da smo iza svakog ćoška vidjeli nešto lijepo”, kazala je Liddy Pleasants ispred Stubborn Mule Travel.

Turoperatori iz Velike Britanije, prethodnih dana, obišli su Kolašin i Žabljak, gdje su imali priliku da uživaju u prirodnim ljepotama nacionalnih parkova Biogadska Gora i Durmitor. Pored atraktivnih pješačkih tura u planinskim predjelima oprobali su se i u drugim aktivnostima u prirodi, kao što su rafting na rijeci Tari, zipline i jeep safari.

Britanci ove godine koriste 3,5 puta više roaming usluge

Kako bi se raznovrsna i bogata ponuda Crne Gore za ovaj vid turizma našla u katalozima vodećih britanskih turoperatora, NTOCG je organizovala i poslovnu radionicu sa predstavnicima turističke privrede Crne Gore.

„U dosadašnjem dijelu ove sezone bilježimo odlične trendove kada je riječ o ovom tržištu, što pokazuje i podatak da broj korisnika roaming usluga iz Velike Britanije, od početka godine do kraja maja iznosi oko 44.000 što je oko 3,5 puta više u poređenju sa istim periodom prethodne godine. S obzirom na unaprijeđenu aviodostupnost, direktne letove sa Velikom Britanijom svakodnevno, kao i podatak da su prema najnovijem istraživanju Evropske komisije za putovanja Britanci vodeći na listi kada je u pitanju planiranje putovanja u druge evropske zemlje tokom ove ljetnje sezone, očekujemo nastavak pozitivnih trendova sa ovog tržišta u ovoj sezoni, ali i u narednim”, istakla je Jelena Vidaković iz NTOCG.

Posjeta je realizovana uz podršku strateškog partnera NTOCG turističke agencije Gold Travel, lokalnih turističkih organizacija Žabljaka i Herceg Novog, turističke agencije Explorer, hotela Bianca Resort & Spa, restorana Conte i Hotela Lazure & Marina.