U Zelenici kritično: Vodostaj Opačice visok

Kiša, koja pada od juče, ne prestaje, a situacija u hercegnovskoj opštini je najkritičnija u Zelenici. Nivo vodoizvorišta Opačica nikako da spadne, pa prijeti da se rijeka izlije, kaže za Novski portal, v.d. načelnika komunalne policije, Zoran Bijelić.

– Opačica se još nije izlila, ali je na ivici. Nivo je konstantno isti, visok. Poslovni prostori koji su jutros poplavili kada se izlio potok u krugu poslovnih objekata bivšeg PKB-a, još su pod vodom, nivo nikako da se smanji. Komunalno stambeno je odnijelo vreće sa pijeskom, a vatrogasci su ispumpali vodu – informiše Bijelić.

Voda na magistrali kod marketa Idea i dalje se ne povlači, poplutala je i magistrala u Zelenici, pa vozači moraju biti oprezni.

U Meljinama je bolja situacija,vodostaj Nemile se spustio.

U Sutorini je kao i jutros. Na nekim mjestima je rijeka izašla iz korita, a više plovila na ušću je pod vodom.

Pojavljuju se stalno i klizišta. Na Gomili, kod bijelih zgrada i dječijeg igrališta klizi brdo. Sva vozila koja su tu bila parkirana izvukla su se bez posljedica. Ima odrona na nekoliko mjesta, u Bijelskim Kruševicama, Kamenom.

Teško stanje je duž Šetališta Pet Danica, te trasom kolektora duž rivijere zbog izlivanja kanalizacionih šahtova. Ogromna količina vode ugrožava kolektorsku mrežu, dolazi do plavljenja i mješanja atmosferske i fekalne kanalizacije.

Biće ovo besana noć za dežurne službe i stanovnike ugroženog područja.

Za sve kojima je potrebna pomoć ili za prijavu odrona u funkciji je broj Komunalne policije 19800.