Vrtić u Bijeloj oronuo, neophoda obnova

Svi vrtići JPU Naša radost u Novom su izgrađeni 70-tih godina prošlog vijeka i prilično su dotrajali. Nakon završene rekonstrukcije onog na Savini, koji bi trebalo da počne s radom čim se završi opremanje, na red bi za veće intervencije trebalo da dođe i vrtić u Bijeloj.

Taj objekat je u nevoljama, u jako lošem stanju. Kupatila su stara i dotrajala, preko 300 kvadrata ravnog krova prokišnjava, kaže za Novski portal v.d.direktorke, Tamara Živanović.

– To su problemi koji nas prate iz godine u godinu. Kada radite po djelovima i ako ne uradite cijeli krov, uvijek će negdje prokišnjavati – kaže Živanović.

Resorno Ministarstvo je, na njen zahtjev, odobrilo sredstva za projekat i idejno rješenje, pa su budžetom za ovu godinu opredijeljena sredstva za popravku tri kupatila, krova i kuhinje.

– Idejno rješenje nam radi Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog. Smatrala sam da mi najbolje možemo da uradimo nešto za svoju djecu. Očekujem narednih dana da idejno rješenje bude gotovo – kaže Živanović.

U zdanju vrtića u Bijeloj se pojavio još jedan problem, sa denivelacijom podova, što uzrokuje i teškoće sa kanalizacijom.

– Došlo je do slijeganja temelja i moraće dosta da se ulaže u njihovo dosipanje. Smatram da bi to najbolje bilo raditi ljeti, da se zatvori vrtić, te da u septembru radi normalno. Naravno, Opština bi trebalo da nam odobri radove u toku sezone – ističe Živanović.

Ipak, vrtić je danas bezbjedan za korišćenje, mada je oprema jako stara i trebalo je i o tome brinuti tokom 40 godina rada.